Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/saygisev/damaq.com.tr/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/option-types/typography-v2/class-fw-option-type-typography-v2.php on line 148
lang="tr" class="" data-skin="light"> Adana kebap hangi yöreye aittir? - DAMAQ ®
Edit
damaq-logo-bursa

Sevgiyle, bereketle, afiyetle...

Yemek sadece tattan ibaret değildir Urfa'da... Neredeyse her yemeğin yüzlerce yıllık bir tarihi ve hikayesi vardır bizim soframızda.

Tarihini öğreneni şaşırtan Çiğ Köfte; medeniyetler sofrasından sizlere sunulmak için Bursa'ya geldi!

Siz de çiğ köftenin tarihini merak ediyorsanız #damaqkebap 'ı takibe almayı ve bildirimlerinizi açmayı unutmayın!

Adana kebap hangi yöreye aittir?

Adana’ya özgü, “zırh” adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan Türk mutfağında bir kebap veya şiş köfte çeşidi.

Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katar. Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler kırmızı pul biber, kuyruk yağıdır. Adana kebabının servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası ve salatayla yapılmalıdır.

 

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.