Kebap çeşitleri nelerdir?
Şüphesiz kebap, Türk mutfağının dünyaca ünlü lezzetlerinden biridir. Çünkü ülkemiz en çok ızgara etin yapıldığı ülkedir. Türkiye’nin hemen her yöresinde bir çeşit kebap bulunur. Kebap yapımında kullanılan malzemeler aynı olmasına rağmen kebabın türleri, yapılış şekli; gerektiğinde birbirinden farklıdır.
Adana kebap Adından da anlaşılacağı üzere; Adana yöresine ait olan Adana kebap, çok tüketilen kebap türlerindendir. Kıymada kullanılır ve Urfa kebabına çok benzer. Yalnızca daha acı olması bakımından Urfa kebabından farklıdır.
Urfa Kebap Urfa kebap, Şanlıurfa ve çevre illere özgü Türk mutfağında kebap türüdür. “Kebap” ve “Urfa” kelimesi buluşarak Urfa kebap adını doğurmuştur. Urfa kebap (haşhaş kebap) acısız, zırhta çekilmiş sade kebaba verilen isimdir.
Haşhaş Kebap Islatılmış köftelik bulgur, zırhla çekilmiş kıyma ve tuz iyice yoğrulur. Bir avucu dolduracak miktarda kıyma elde sıkılıp kebap şişine geçirilerek mangal ateşinde yavaşça pişirilir. Lavaş ekmeği, közlenmiş isot, ayran, ince ince doğranıp üzerine limon sıkılan yeşil soğan ve maydanoz eşliğinde servis edilir.
DamaQ Special
Patlıcan Kebabı Patlıcan kebabı, sığır ve kuzu gibi ince doğranmış (kıyılmamış) etle sıra halinde katmanlanan patlıcan parçalarından oluşur. Şişe geçirilip ateşte pişirilebilir. fırında patlıcan kebabı bir tabakta şişle veya yuvarlak bir tavaya dizilmiş malzemelerle,[2][3] karabiber gibi baharatlarla yapılabilir ve çiğ soğan ve yufka veya lavaş adı verilen yumuşak bir Türk ekmeği ile yenebilir.
Domates Kebabı
Beyti Sarma Beyti, kıyma veya kuzu etinden oluşan, şişte ızgara yapılan, lavaşa sarılı, üzerine domates sosu ve yoğurt ilave edilerek servis edilen bir Türk yemeğidir.
Alinazik Kebabı Alinazik, patlıcan ve et ile yapılan bir ana yemektir. Türk mutfağına ait olup genelde Gaziantep’e mâledilir.
Yoğrutlu Kebap
Siverek İşi
Soğan Kebabı